kuchniaeuropejska1 Fotor Collage13 października 2023 z okazji #ErasmusDays uczennice klasy drugiej (grupa I) przygotowały potrawy w ramach realizacji modułu "Sporządzanie potraw i napojów".  Realizacja tematu " Mleko i przetwory mleczne - przykłady zastosowań w kuchni europejskiej" odbywała się na zasadzie odwróconej lekcji.  Nauczyciel wykorzystując aplikację Padlet udostępnił informację o przykładowych potrawach i sposobach ich przygotowania. Zadaniem uczniów było zapoznanie się z tematem przed zajęciami a następnie przygotowanie wybranej przez siebie potrawy. Każda z grup musiała zaprezentować swoją potrawę, jej skład, sposób przygotowania oraz w którym z krajów możemy na nią napotkać.  Przebieg zajęć i efekty pracy prezentują kolaże.

 kuchniaeuropejska2 Fotor Collage

 

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.