EN erasmusdays logo color

We wtorek, 15 października uczennice klasy 3 technikum żywienia i organizacji usług gastronomicznych w ramach zajęć "Sporządzanie potraw i napojów" przygotowywały potrawy kuchni hiszpańskiej. W tajniki kuchni (i nie tylko kuchni) hiszpańskiej uczennice wprowadziła Pani mgr Sabina Dziuba. Uczennice wyszukały i z wielkim zaangażowaniem przygotowały dania prezentowane na fotografiach a były to:

- TORTILLA de PATATAS,

- PATATAS BRAVAS,

- PINCHOS,

- ENSALADA ESPANOLA,

- HABAS con CHORIZO,

- TARTA de MANZANA,

- PATATAS a la RIOJANA.

Prace młodzieży można obejrzeć na poniższych zdjęciach.

Collage Spanish food Erasmus Days

 

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.