Duża wartość odżywcza, łagodny i przyjemny smak i zapach oraz delikatna struktura mięsa drobiowego sprawiają, że ten surowiec jest często wykorzystywany do sporządzania posiłków. Na kolejnych zajęciach praktycznych z technologii gastronomicznej uczennice klasy 2Tg wykonały następujące potrawy z udziałem tego wartościowego składnika:

Kotlet drobiowy smażony z ananasem (fot. 1)

IMG 9636

Kebab na talerzu (fot. 2)

IMG 9634

Kotlet panierowany (fot. 3)

IMG 9642

Kotlet z drobiu w pianie (fot. 4)

IMG 9641

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.