Witamy w Kąciku Kulinarnym Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych oraz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.

W prezentowanych artykułach będziemy podawać sprawdzone przepisy kulinarne potraw przygotowanych przez naszych uczniów oraz różne ciekawe informacje z zakresu żywienia człowieka. Będziemy również towarzyszyć z obiektywem na zajęciach i publikować rezultaty pracy.

Potrawy mięsne smażone

Poniżej prezentujemy 3 potrawy wykonane przez uczennice kl. 2 Tgf na zajęciach z technologii gastronomicznej.

1. Pieczeń smażona

IMG 6505m

IMG 6505

Wykonanie: A. Lipińska, P. Demczak i J. Maciejewska

2. Kotlet schabowy z pieczarkami i serem

IMG 6509m

IMG 6509

Wykonanie: M. Drozd, A. Turoń i A. Myćka

3. Pieczeń wołowa z cebulką

IMG 6510m

IMG 6510

Wykonanie: M. Kucharyk, K. wróbel i K. Olejarz

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.