Witamy w Kąciku Kulinarnym Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych oraz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.
W prezentowanych artykułach będziemy podawać sprawdzone przepisy kulinarne potraw przygotowanych przez naszych uczniów oraz różne ciekawe informacje z zakresu żywienia człowieka. Będziemy również towarzyszyć z obiektywem na zajęciach i publikować rezultaty pracy.
Potrawy mięsne smażone
Poniżej prezentujemy 3 potrawy wykonane przez uczennice kl. 2 Tgf na zajęciach z technologii gastronomicznej.
1. Pieczeń smażona
Wykonanie: A. Lipińska, P. Demczak i J. Maciejewska
2. Kotlet schabowy z pieczarkami i serem
Wykonanie: M. Drozd, A. Turoń i A. Myćka
3. Pieczeń wołowa z cebulką
Wykonanie: M. Kucharyk, K. wróbel i K. Olejarz